20070725

Äntligen KROATIEN!

Hej allihopa!
Nu känns det verkligen som att semestern har börjat! Vi har äntligen börjat att slappna av ordentligt, vilket iofs innebär att vi sover 15 timmar/dygn...:)
Vi lämnade Rumänien i måndags kväll och begav oss till Zagreb. Tyvärr var det tidernas värsta regnväder där, med åska och hela paketet. Vi höll på att kissa ner oss... Hade vädergudarna vänt sig emot oss? Det dåliga vädret gjorde att vi låg och sov på stationen i Zagreb hela dan, i väntan på att nattåget till Split skulle gå.

När vi slog upp våra violblå (violbruna?) i morse och tittade ut genom tågfönstret imorse hade vädret vänt och det var strålande solsken igen! Split är underbart, precis som förväntat! Vi har plockat fram Hanas reseguide och börjat att planera resan norrut genom landet, upp mot Italien. Dock så ska vi göra en avstickare till Dubrovnic längst ner i söder först...

Vi måste tyvärr meddela att laddaren till mobilen har försvunnit... :( Men Bettan tar med sig Jessicas telefon ner till Venedig, så efter den 1/8 så kommer det att gå att nå oss igen!

TYVÄRR familjen Rosca... Vi kan inte lägga upp några fler bilder från Rumänien för tillfället. IT-revolutionen har inte riktigt kommit hela vägen hit, så det finns inte DVD-spelare i datorerna här. Vilket gör situationen lite svår, då bilderna finns på en DVD-skiva...:)

Tydligen så kan vi inte lägga upp några bilder från kameran heller, så bilderna härifrån får också komma vid senare tillfälle...:) Men tänk er en klarblå himmel, klarblått vatten och 35 grader i skuggan och små vita kalkstenshus, så kanske ni kan föreställa er hur bilderna ser ut? :)

Nu ska vi ner till stranden och titta på solnedgången, samtidigt som vi dricker öl som kostar 15:- styck! Bli inte förvånade om vi inte kommer hem! :)

Puss o Kram

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er busungar!!!
Vad härligt ni har de med både mot gångar men även med mycker lycka....njut av allt som kroatien har att erbjuda...love it!!
Ha de bra ungdomar...ses i de regninga sverige och de svettiga McDonalds...haha:)
ses snart!
Hana

Anonym sa...

Fy fan... här kommer man hem efter den jobbigaste stängningen i kommuns historia o får läsa om klarblå himmel och fesljummen luft... illa illa... men de är ju kul att nån får hade lite mys:-p Jag lovar att jag subventionerar all svensk öl åt er om ni lova att ni kommer hem! we need you on the donk! Hade fint ungdomar o ta hand om er! Johan aka pullan

Anonym sa...

Jag förstår att du har ett avslappnat liv och beteende.Glöm emellertid inte bort ditt uppdrag.
Jag menar med andra ord.SE till att du har några hjärnceller kvar när du kommer hem.
Ha det så bra.
Hasse och Helene